Doel van de Uitkijktoren

Shape
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Momenteel zijn er in het Nationale Park Utrechtse Heuvelrug een aantal uitkijktorens. Echter geen van deze uitkijktorens bieden 360 graden uitzicht. Hiervoor zijn meerdere oorzaken, zowel ligging als hoogte zijn veelal een probleem. Zoals de uitkijktoren in de Kaapse bossen, die naar het oosten geen goede uitkijk biedt.

De Amerongse Berg is een heuvel in de gemeente Utrechtse Heuvelrug in de Nederlandse Provincie Utrecht en is met een hoogte van 69.25 meter boven NAP het hoogste punt van de provincie.

De bedoeling van een uitkijktoren op deze plek is om de bezoekers een geweldige ervaring en uitzicht te bieden.
De uitkijktoren van 32.2 meter hoog, komt uit boven de boomtoppen. Dat betekent dat samen met de Amerongse Berg het platform op ruim 100 meter boven de zeespiegel komt te liggen.

Dat biedt meteen verschillende mogelijkheden. Er is namelijk 360 graden zicht mogelijk vanaf het zichtplatform.
Daarmee overziet de uitkijktoren het hele gebied van het Nationale Park en het O-gen gebied. Hiermee is het uitzicht het hoogste in het Nationale Park Utrechtse Heuvelrug en van de hele provincie Utrecht. Het overziet het Nationale Park, het Valleigebied en het Kromme Rijngebied en de Betuwe.

Daarnaast biedt de uitkijktoren de mogelijkheid om educatieve informatie over de verschillende onderwerpen op een leuke manier aan te bieden. Zo kan er in de opgang naar het zichtplatform wat over de groei en bloei van het bos, maar ook over het leven in het bos, het één en ander worden uitgelegd. Daarnaast zou er informatie aangeboden kunnen worden over de ontstaansgeschiedenis van de heuvelrug Daarnaast kan er informatie over de geschiedenis van de uitkijktoren in het algemeen op deze Amerongse Berg uitgelegd kunnen worden. En dan ook zou er topografische duiding op het zichtplatform duidelijk kunnen worden gemaakt. Tenslotte leent de uitkijktoren zich heel goed voor allerlei marketing promotionele acties die in het hoofdstuk marketing worden genoemd. Die promoties gaan het voor toeristen, bewoners en natuurmensen aantrekkelijk maken om de uitkijktoren te beklimmen. Ook zullen er zodra de bouw begint maandbrieven worden gestuurd naar een groot databestand. Ambassadeurs gaan meewerken om de Uitkijktoren steeds te helpen promoten. En een mooie papieren bouwplaat beschikbaar en kan iedereen daarmee al een eerste indruk krijgen van de uitkijktoren.